Fostul consultant al NSA Edward Snowden a vizitat Teatrul Balsoi din Moscova in prima sa aparitie publica de cand a sosit in Rusia, in urma cu un an, fiind insa greu de recunoscut fara ochelarii sai distinctivi.

Snowden s-ar fi decis sa marcheze implinirea unui an de cand a primit azil in Rusia printr-o aparitie publica. El a asistat la spectacolul de opera Mireasa Tarului, care a avut loc la Teatrul Balsoi din Moscova, informeaza MEDIAFAX.

El a trecut insa aproape neobservat si a ocupat un loc la una dintre loje.

Snowden a promis public sa studieze cultura rusa atunci cand i s-a oferit azil, in august 2013. Totodata, potrivit avocatului sau, Anatoli Kucerena, el a promis sa invete limba rusa.

Dupa ce i s-a oferit azil, fostul consultant al NSA a fost dus intr-un "loc sigur" si nu a mai fost vazut in public. In acest timp el a aparut in cateva teleconferinte si interviuri.

In august 2013, Life News a publicat o fotografie cu un barbat despre care sustinea ca este Edward Snowden. Imaginea prezinta un barbat imbracat in haine comune, cu barba si ochelari, impingand un cos de supermarket. Fotografia era neclara si a fost greu de stabilit identitatea barbatului.

Snowden a depus o petitie oficiala la 9 iulie pentru a i se extinde azilul in Rusia pentru inca un an. El poate ramane in tara pe durata procesarii cererii sale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.