Razboiul din Fasia Gaza a cauzat pagube cuprinse intre patru si sase miliarde de dolari, a anuntat marti ministrul palestinian adjunct al Economiei, Tayssir Amro.

Tayssir Amro a explicat pentru AFP ca aceasta cifra nu ia in calcul decat "pagubele directe asupra economiei din Fasia Gaza si ar putea creste odata ce vor fi adaugate consecintele indirecte asupra populatiei".

Un calcul mai exact se va face in momentul reinstalarii linistii in enclava palestiniana, suprapopulata si aflata sub blocada, unde peste 1.850 de persoane au fost ucise, iar aproape 500.000 stramutate, a spus el, citat de MEDIAFAX.

Amro nu a oferit mai multe detalii in legatura cu reuniunea tarilor donatoare.

Israelul si miscarea palestiniana Hamas, care controleaza Fasia Gaza, respectau marti un armistitiu de 72 de ore obtinut datorita medierii Egiptului si Statelor Unite. Trupele israeliene s-au retras dupa 29 de zile de ofensiva aeriana, apoi terestra.

In afara de sutele de case distruse, de o saptamana, unica centrala electrica din Fasia Gaza a incetat sa functioneze dupa un bombardament israelian.

Enclava palestiniana, afectata din 2006 de o blocada impusa de Israel, sufera de lipsa cronica de apa si are probleme importante de aprovizionare cu electricitate.

In acest context, intreruperile de curent sunt frecvente, intre 8 si 12 ore in fiecare zi, afectand spitale, scoli, unitati comerciale, uzine de tratare a apei si pe cei 1,8 milioane de locuitori.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.