Barack Obama a primit o urare neobisnuita, luni, la aniversarea a 53 de ani din partea unor persoane care au amplasat pe fatada unei cladiri din Moscova un banner in care liderul de la Casa Alba este comparat cu cele "Trei maimute intelepte".

"Nu vad ... Nu aud ... Nu spun adevarul nimanui", se poate citi pe bannerul care il infatiseaza pe liderul american in ipostaze exagerate, inclusiv cu urechi supradimensionate si barbia ascutita. El apare acoperindu-si ochii, urechile si gura, relateaza Moscow Times, in editia electronica. In cele trei imagini, Obama este comparat cu cele "Trei maimute intelepte": Mizaru, care isi acopera ochii, Kikazaru, care isi acopera urechile si Iwazaru, care isi acopera gura.

Bannerul, o aparenta ilustrare a unui cunoscut proverb japonez ("nu vad niciun rau, nu aud nimic rau, nu vorbesc de rau"), are ca scop sa atraga atentia asupra a ceea ce studentii vad ca fiind modul ipocrit al administratiei americane de a gestiona situatia din Ucraina, potrivit postului public de televiziune Russia Today, citati de MEDIAFAX.

Substanta mesajului este clar o critica la adresa presedintelui. Dar aluzia la maimute este rasista si nu este prima data cand se intampla acest lucru in Rusia, referitor la Obama, sustine Washington Post. Anul trecut, fosta sportiva Irina Rodnina, care a intrat in politica, a postat pe Twitter o imagine cu Obama si o banana.

Fotografiile cu bannerul si o scurta inregistrare video au circulat masiv, luni, pe Twitter.

Afise similare au fost indepartate din Perm luna trecuta. Acestea il asemanau pe Obama cu diverse animale, inclusiv o oaie si o maimuta, cerandu-i liderului de la Casa Alba sa "iasa afara din Ucraina".

In urma acestui incident, ambasada Statelor Unite la Moscova a scris pe Twitter ca fotografia cu bannerul este un fals, dar mesajul a fost sters rapid. Postul de televiziune Russia Today a publicat un scurt filmulet cu trei persoane care amplaseaza bannerul pe cladire. Totodata, potrivit Washington Post, cladirea nu s-ar afla in apropierea ambasadei americane din Moscova, ci a sectiei consulare.

Citeste si:
Beri străine pe rafturile magazinelor din Moscova, deși...
Beri străine pe rafturile...

De asemenea, nu se stie cat timp a ramas afisat bannerul, inainte de a fi dat jos.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.