Epidemia de febra hemoragica cauzata de virusul Ebola a provocat moartea a 887 de persoane in Africa, potrivit unui nou bilant facut public luni de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), citat de MEDIAFAX.

Acest bilant mai anunta 1.603 cazuri inregistrate in patru tari din Africa de Vest, si anume 485 in Guineea (340 confirmate si 12 suspecte), intre care 358 mortale, 468 in Liberia (129 confirmate, 234 probabile si 105 suspecte), intre care 255 mortale, 646 in Sierra Leone (540 confirmate, 46 probabile si 60 suspecte), intre care 273 mortale, si patru in Nigeria (niciunul confirmat, 3 probabile si unul suspect), intre care unul mortal.

Bilantul epidemiei de febra hemoragica din Africa de Vest, cauzat in mare parte de virusul Ebola, nu inceteaza sa se agraveze. Un bilant precedent al OMS anunta peste 1.300 de cazuri si 729 de morti la 27 iulie.

Epidemia a izbucnit la inceputul anului in Guineea, dupa care s-a raspandit in Liberia, apoi in Sierra Leone.

OMS recomanda impunerea de restrictii pentru calatorii si schimburile comerciale cu Guineea, Liberia, Sierra Leone si Nigeria in baza informatiilor disponibile in prezent privind aceasta epidemie, care incepe sa ingrijoreze restul lumii.

Virusul Ebola se transmite prin contact direct cu sangele, lichidele biologice sau tesuturile persoanei infectate. Febra hemoragica pe care o provoaca se manifesta prin hemoragie, voma si diaree. Rata mortalitatii bolii este cuprinsa intre 25 si 90% in cazul oamenilor si nu exista un vaccin omologat impotriva ei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.