Armata israeliana s-a retras complet din Fasia Gaza, imediat dupa intrarea in vigoare a armistitiului, marti, la ora locala 08.00.

"Contactele Egiptului cu diverse parti au reusit sa obtina un armistitiu de 72 de ore in Gaza, incepand de maine (marti) dimineata, la ora 05.00 GMT (08.00, ora Romaniei), si ca restul delegatiilor sa se deplaseze la Cairo pentru negocieri mai ample", a spus el, in contextul in care o delegatie palestiniana se afla in capitala egipteana de duminica seara, conform MEDIAFAX.

Israelul a acceptat armistitiul de 72 de ore propus de Egipt - oficial israelian

Israelul a acceptat armistitiul de 72 de ore cu miscarea palestiniana Hamas, care ar urma sa intre in vigoare marti dimineata, la initiativa Egiptului, a anuntat luni seara un oficial israelian, citat de AFP.

"Israelul va respecta incetarea focului incepand de maine, la ora locala 08.00 (08.00, ora Romaniei", a declarat pentru AFP un oficial israelian, sub acoperirea anonimatului.

Miscarea palestiniana Hamas a acceptat armistitiul de 72 de ore propus de Egipt

Miscarea Hamas a acceptat armistitiul de 72 de ore cu Israel, care ar urma sa intre in vigoare marti dimineata, la initiativa Egiptului, a declarat in cursul noptii de luni spre marti un purtator de cuvant al acestei organizatii islamiste care controleaza Fasia Gaza.

Miscarea "Hamas a informat in urma cu cateva minute Cairo ca aproba armistitiul de 72 de ore pentru maine", a declarat pentru AFP purtatorul de cuvant Sami Abu Zouhri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.