Primarul Londrei, Boris Johnson, apreciaza ca actiunile tot mai agresive ale Rusiei conduse de Vladimir Putin la granita de est a Europei sunt cel mai bun "agent de recrutare pentru Bruxelles", ajutand unele tari ca Polonia sa-si consolideze relatia cu Uniunea Europeana.

Anexarea Crimeei de catre Rusia si sprijinul acordat de rusi separatistilor din Ucraina ajuta la consolidarea relatiilor unor state ca Polonia cu UE, scrie Boris Johnson, intr-un articol publicat de The Daily Telegraph in editia electronica.

"Polonezii se uita la Rusia astazi, se uita la Vladimir Putin, si desigur ca vor sa se ingroape cat mai adanc la pieptul mangaietor al unei Europe conduse de Germania", adauga primarul Londrei.

"Acesta nu este ultimul argument, desigur. Noi, euroscpeticii, putem spune Poloniei ca garantiile de securitate ale UE nu valoreaza aproape nimic si ca protectia va veni din partea NATO si a Americii", continua acesta. "Ar trebui sa fie posibil sa-i convingem pe prietenii nostri de la Varsovia ca UE poate fi imbunatatita dramatic", mai afirma Johnson.

"Putem castiga aceasta argumentatie, dar ar fi util sa incepem orice negociere de acest fel prin a intelege cum gandesc si simt prietenii nostri. In cazul Poloniei, trebuie sa acceptam - fie ca este logic sau nu - ca Putin este in prezent cel mai eficient agent de recrutare pentru Bruxelles", conchide primarul Londrei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.