O fetita palestiniana de opt ani a fost ucisa si 30 de persoane ranite, luni, de un tir de racheta care a vizat vestul orasului Gaza, dupa intrarea in vigoare a unui armistitiu decretat unilateral de Israel, au anuntat serviciile de salvare.

Aceste servicii au imputat aviatiei israeliene acest atac, care a afectat o constructie din tabara de refugiati Shati. Mai multi martori si corespondenti ai AFP au indicat ca au auzit o racheta lansata de un avion si care s-a prabusit pe cladirea de trei etaje.

Armata israeliana a anuntat ca examineaza faptele.

Potrivit martorilor, la cateva minute dupa ora locala 10.00 (10.00, ora Romaniei), deci dupa intrarea in vigoare a armistitiului israelian, un aparat "F-16 a tras asupra caselor. Nu exista armistitiu. Cum ar putea fi armistitiu? Sunt mincinosi, nu isi respecta angajamentele", a subliniat Ayman Mahmoud, un localnic.

Tinerii din cartier si serviciile de urgenta au mers imediat la locul atacului si au format un lant uman pentru a inlatura molozul si a cauta eventuali supravietuitori. Dupa o jumatate de ora, cadavrul unei fetite a fost scos de sub daramaturi.

"Ei spun ca se ascund combatanti aici, dar nu suntem decat civili", a afirmat, indignat, un alt localnic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.