Cel putin zece palestinieni au fost ucisi duminica intr-un atac care a lovit o scoala ONU ce adaposteste refugiati la Rafah, in sudul Fasiei Gaza, au anuntat echipele de salvare locale, relateaza AFP.

"Potrivit primelor informatii, sunt numerosi morti si raniti in scoala UNWRA din Rafah dupa un bombardament", a anuntat purtatorul de cuvant al Agentiei ONU pentru refugiati palestinieni, Chriss Gunness.

El nu a imputat responsabilitatea bombardamentelor unuia sau altuia dintre beligeranti, scrie MEDIAFAX.

Circa 30 de palestinieni au fost ucisi deja in atacuri asupra unor scoli ONU la Beit Hanoun la 24 iulie si la Jabaliya (nord) la 31 iulie, generand critici la nivel international si condamnarea ONU.

UNRWA a acuzat in mod deschis Israelul ca se afla la originea dramei din Jabaliya.

Secretarul general al ONU Ban Ki-moon a calificat atacul impotriva scolii din Jabaliya drept "nejustificabil". "Trebuie stabilita responsabilitatea si trebuie sa se faca dreptate", a insistat el. Washingtonul a condamnat, de asemenea, bombardamentul si a cerut Israelului sa faca mai multe eforturi pentru protejarea populatiei din Gaza.

Israelul considera ca miscarea Hamas este responsabila de bilantul ridicat al operatiunii Limita de Protectie in randul civililor, care reprezinta marea majoritate a mortilor palestinieni. Potrivit armatei israeliene, miscarea islamista palestiniana foloseste civilii ca "scuturi umane" tragand din zone locuite sau ascunzand arme si centre operationale in scoli, moschei sau spitale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.