Israelul a inceput sa isi retraga unele trupe din Fasia Gaza si sa se repozitioneze in alte zone din teritoriul palestinian.

Israelul a inceput sa isi retraga unele trupe din Fasia Gaza si sa se repozitioneze in alte zone din teritoriul palestinian, a anuntat purtatorul de cuvant al armatei pentru AFP, scrie MEDIAFAX.

"Ne retragem din unele zone, shimbam unele (pozitii) in interiorul (teritoriului), aceasta misune este in desfasurare", a declarat Peter Lerner, confirmand pentru prima data oficial un inceput de retragere partiala.

"Schimbam viteza dar continuam", a insistat el.

"Suntem foarte aproape de a ne indeplini misiunea in ceea ce priveste tunelurile a caror existenta o cunoastem", a adaugat militarul. "Cand se va intampla acest lucru, vom face un anunt".

Dar "misiunea continua, ea nu s-a incheiat", a precizat el.

"Nu va fi acelasi tip de operatiune, dar ne vom continua operatiunile" pentru a permite "o reactie rapida pe teren si atacarea Hamas in caz de nevoie", a declarat el.

"Realitatea este ca Hamas incearca sa isi continue atacurile, trebuie, prin urmare, sa ramanem prezenti intr-o oarecare masura pentru a raspunde", a adaugat Lerner.

Purtatorul de cuvant a precizat ca armata isi continua operatiunile in special in apropiere de Rafah.

Numarul militarilor israelieni angajati efectiv in lupte in interiorul Fasiei Gaza nu este cunoscut, aceasta informatie fiind supusa cenzurii militare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.