Armata israeliana a anuntat duminica dimineata moartea sublocotenentului Hadar Goldin, dat disparut de vineri in timp ce lupta in Fasia Gaza, relateaza AFP.

"O comisie speciala condusa de rabinul sef al armatei a anuntat moartea ofiterului de infanterie Hadar Goldin, ucis in lupta vineri in Fasia Gaza", a anuntat un comunicat militar, scrie MEDIAFAX.

"Inaintea acestui anunt, au fost luate in calcul toate considerentele medicale, religioase", a adaugat comunicatul in timp ce purtatoare de cuvant a armatei, contactata de AFP, a refuzat sa confirme sau sa infirme daca a fost gasit cadavrul sau o parte din acesta.

In varsta de 23 de ani, sublocotenentul Goldin a fost dat disparut dupa un atac desfasurat de un comando palestinian in Fasia Gaza.

Armata israeliana a declarat vineri ca militarul a fost probabil rapit. Dar aripa armata a Hamas, desi a revendicat atacul, a anuntat ca nu stie nimic despre sublocotenentul Goldin si a apreciat ca acesta a fost ucis alaturi de comandoul palestinian in bombardamentul israelian.

In cursul serii de sambata, presa israeliana a precizat ca la domiciliul parintilor soldatului s-au deplasat ministrul Apararii Moshe Yaalon si rabinul sef al armatei Rafi Peretz, semnul unui anunt iminent in legatura cu acesta.

Sute de persoane anonime dar si parintii a trei tineri israelieni rapiti si ucisi in Cisiordania la inceputul lui iunie s-au reunit sambata seara in fata domiciliului familiei Goldin din Kfar Saba (centru), potrivit presei.

Mama sublocotenentului Hadar Goldin a "cerut" sambata ca Israelul sa nu isi retraga trupele din Fasia Gaza atat timp cat fiul ei, disparut vineri, nu va fi recuperat.

Saizeci si patru de militari au murit in lupte incepand cu 8 iulie, acesta fiind cel mai grav bilant al armatei israeliene de la razboiul impotriva miscarii libaneze Hezbollah in 2006.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.