Presedintele francez Francois Hollande isi va petrece cea mai mare parte a celor zece zile de concediu intr-un pavilion de vanatoare de la liziera Parcului Palatului Versailles, langa Paris, si va sarbatori implinirea varstei de 60 de ani, a anuntat presedintia.

In perioada concediului, de la 5 la 14 august, el va ramane "disponibil in privinta urmaririi crizelor internationale si conducerii actiunii Executivului impreuna cu premierul Manuel Valls si Guvernul", a adaugat joi presedintia.

Pe 12 august presedintele va sarbatori implinirea varstei de 60 de ani "in familie, impreuna cu copiii sai", potrivt Palatului Elysée.

In contextul in care tabloidele au evocat posibilitatea unei oficializari a legaturii cu actrita Julie Gayet cu ocazia aniversarii zilei de nastere, seful statului a glumit recent cu unii jurnalisti, carora le-a spus "singurul eveniment pe care-l cunosc pe 12 august este ziua mea de nastere (...). Dar nu merita osteneala sa aduceti cadouri sau dulciuri!"

In ianuarie, o revista de tip tabloid a publicat fotografii care dezvaluiau o legatura intre seful statului, pe atunci partenerul jurnalistei Valérie Trierweiler - Prima Doamna de facto -, si aceasta actrita, in varsta de 42 de ani. Publicarea fotografiilor, comentata pe larg in Franta si in strainatate, a fost urmata de anuntarea incetarii relatiei cu Trierweiler.

Acest concediu este incadrat o serie de ceremonii de comemorare, duminica si luni in estul Frantei si la Liège, in Belgia, a 100 de ani de la Marele Razboi, iar pe 15 august a 70 de ani de la Debarcarea aliata in Provence, in sud-estul Frantei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.