Ministerul britanic de Interne a lansat, printr-o campanie publicitara nationala de televiziune, o linie telefonica si un site care permit denuntarea de catre public si victime - inclusiv romani - unor cazuri de sclavie moderna, anunta Asociatia Presei.

Linia verde (0800 0121 700) la care victimele pot solicita ajutor telefonic si site-ul au fost lansate cu ajutorul asociatiei de caritate pentru copii Societatea nationala pentru prevenirea cruzimii fata de copii (NSPCC).

In total, 1.746 de cazuri de scalvie moderna au fost inregistrate oficial in Marea Britanie in 2013, cu 50% mai multe decat in anul precedent, potrivit unor statistici de la National Referral Mechanism, organismul oficial care identifica victimele traficurilor.

Lansarea are loc in contextul in care ministrul de Interne Theresa May si-a exprimat speranta ca legea privind sclavia moderna va fi adoptata de Parlament.

Spotul publicitar de 30 de secunde, care a fost postat si pe canalul YouTube al Ministerului britanic de Interne, prezinta scene de sclavie domestica, munca fortata si prostitutie, dupa care o voce spune "Sclavia este mai aproape decat crezi. Ajuta la eliberarea Regatului Unit de sclavia moderna".

Site-ul - modernslavery.co.uk - releva ca 90 de victime descoperite in Marea Britanie in 2013 au fost cetateni britanici, iar restul provin din tari ca Romania, Albania, Nigeria si Vietnam.

"Nu exista o victima tipica a sclaviei - victimele pot fi barbati, femei si copii de toate varstele si din toate categoriile de populatie. Insa incidenta este mai mare in randul celor mai vulnerabili, minoritatilor sau grupurilor excluse social", se poate citi pe site.

"Pot exista victime care au fost aduse din strainatate si persoane vulnerabile din Marea Britanie, fortate sa munceasca ilegal, impotriva vointei lor, in numeroase ramuri ale industriei, in bordeluri, in ferme de canabis, saloane de infrumusetare si ferme", se mai precizeaza pe site.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.