Bolivia a introdus Israelul pe lista sa cu state teroriste, in semn de protest fata de operatiunile militare israeliene in Fasia Gaza.

Presedintele bolivian Evo Morales a anuntat decizia miercuri, intr-o intalnire cu cadre didactice in orasul Cochabamba.

"Declaram (Israelul) stat terorist", a spus el, subliniind ca ofensiva in Fasia Gaza "arata ca Israelul nu este un garant al principiilor respectarii vietii si drepturilor elementare care asigura coexistenta pasnica si armonioasa a comunitatii noastre internationale".

Bolivia si-a intrerupt relatiile diplomatice cu Israelul in 2009, dupa o operatiune israeliana sangeroasa in Fasia Gaza, la fel ca alte tari care alcatuiesc stanga radicala latino-americana, din care fac parte, intre altele, Venezuela si Cuba.

Totodata, La Paz a respectat, pana in prezent, un acord incheiat in 1972 care permite cetatenilor israelieni sa intre in mod liber pe teritoriul Boliviei.

Dupa Brazilia si Ecuador saptamana trecuta, Chile, Peru si El Salvador si-au chemat marti, "pentru consultari", ambasadorii din Israel.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.