Cotidienele americane au avut in 2013 un an foarte dificil si au desfiintat in total aproximativ 1.300 de locuri de munca, fapt care confirma declinul prin care trece presa scrisa in ultimul deceniu, conform unei anchete facute publice marti.

La cele aproximativ 1.400 de publicatii din SUA au ramas angajati cu norma intreaga aproximativ 36.700 de jurnalisti, potrivit acestei anchete realizate de Societatea americana a editorilor de presa si de Centrul pentru cercetare sociala avansata.

Studiul a demonstrat inca o data ca minoritatile rasiale si etnice sunt putin reprezentate si ocupa putin peste 13% din posturile din redactii (4.900 de locuri de munca). Procentajul minoritatilor in redactii a variat intre 12 si 14% in ultimul deceniu, chiar daca acestea reprezinta 37% din populatia SUA.

Numarul de angajati din presa americana tiparita a cunoscut momentul de varf in 1990, cand erau 56.900 de salariati in acest domeniu, inainte de a incepe sa scada in anii urmatori si sa ajunga la 56.400, in 2000, potrivit aceleiasi anchete.

Aceste cifre au continuat sa scada constant dupa 2007, reflectand dificultatile cu care se confrunta presa scrisa in contextul in care din ce in ce mai multi americani se informeaza online.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.