Rusia a decis, luni, sa suspende importurile de fructe si legume in conserva provenind din Ucraina din cauza neregulilor, la trei zile dupa ce a limitat importurile de produse lactate ucrainene din motive similare, relateaza AFP.

Autoritatile ruse au decis sa "suspende importurile de legume, fructe si peste in conserva incepand cu 29 iulie", a anuntat agentia veterinara rusa Roselhoznadzor, care vorbeste despre "nereguli in materie de etichetare".

Rusia a decis deja vineri sa limiteze importurile de produse lactate ucrainene, reprosandu-le in special ca ar contine reziduuri de antibiotice si bacterii. Autoritatile ruse au interzis, la inceputul lunii, produsele vegetale provenind din Ucraina in bagajele de mana sau in colete cu destinatia Rusia, precum si importul de cartofi ucraineni din cauza unor insecte, scrie MEDIAFAX.

Moscova este nemultumita de semnarea de catre Ucraina a unui acord de liber schimb cu Uniunea Europeana si a avertizat ca Rusia va lua "masuri de protectie" daca se va dovedi ca acordul ii prejudiciaza economia. Rusia a folosit aceeasi retorica si impotriva Republicii Moldova, limitand importurile de carne, fructe si vinuri moldovenesti dupa semnarea unui acord intre UE si aceasta fosta republica sovietica.

Moscova este acuzata deseori de folosirea armei comerciale, invocand in special motive sanitare, ca mijloc de presiune diplomatica asupra vecinilor sai.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.