Comisarul ONU pentru Drepturile Omului, Navi Pillay,  a declarat ca prabusirea avionului malaisian in Ucraina, doborat de o racheta intr-o zona controlata de separatistii prorusi, ar putea fi comparata cu o "crima de razboi".

"Aceasta incalcare a legislatiei internationale, tinand cont de circumstante, s-ar putea compara cu o crima de razboi", a declarat Pillay intr-un comunicat publicat luni.

"Totul se va face" pentru ca aceia responsabili de aceasta drama, "oricine ar fi ei, sa fie adusi in fata justitiei", a subliniat ea.

"Este imperativ ca o ancheta rapida, minutioasa, eficace si independenta sa poata fi efectuata cu privire la acest eveniment", a adaugat comisarul.

Avionul MH17 al companiei Malaysia Airlines, care efectua cursa Amsterdam-Kuala Lumpur cu 298 de persoane la bord, a fost doborat la 17 iulie, in estul Ucrainei, intr-o zona controlata de rebelii sustinuti de Moscova, acuzata de Washington si de ucraineni ca le furnizeaza arme. Kievul si occidentalii i-au acuzat pe separatisti si pe protectorii lor de la Kremlin ca sunt responsabili de aceasta catastrofa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.