Doi americani, dintre care unul este medic, angajati in lupta impotriva epidemiei febrei hemoragice provocate de virusul Ebola in Africa de Vest, au fost contaminati in Liberia,

Samaritan's Purse, o asociatie crestina de caritate, a anuntat ca medicul Kent Brantly a fost plasat in carantina la Centrul de tratament pentru Ebola al organizatiei, la Spitalul ELWA de la Monrovia, capitala Liberiei, citati de MEDIAFAX.

"Ramanem optimisti in privinta refacerii sale, dar cu siguranta problemele nu au trecut inca", a declarat duminica pentru AFP Melissa Strickland, o purtatoare de cuvant a Samaritan's Purse.

Potrivit acesteia, medicul are febra si acuza dureri musculare.

Doctorul Brantly este casatorit si are doi copii, a precizat ONG-ul intr-un comunicat postat pe Internet.

Nancy Writebol, care lucreaza pentru organizatia crestina de caritate SIM, care gestioneaza spitalul, a fost contaminata si ea. Writebol se afla intr-o stare stabila duminica, a anuntat Samaritan's Purse.

"Amandoi primesc ingrijiri intensive, dar este vorba, bineinteles, despre o situatie perculoasa si inspaimantatoare", a declarat purtatoarea de cuvant pentru AFP.

Ea a subliniat ca administrarea rapida a unui tratament este cruciala in evolutia acestei boli mortale. Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), rata mortalitatii febrei hemoragice provocate de Ebola poate atinge 90% in anumite cazuri.

Departamentul de Stat american a anuntat duminica faptul ca este la curent cu un caz de Ebola, fara sa fie in masura sa ofere informatii despre vreo persoana anume.

Kent Brantly este medicul-sef de la Samaritan's Purse insarcinat cu organizarea luptei impotriva Ebola in Liberia, o tara in care organizatia continua sa coopereze cu autoritatile sanitare liberiene si internationale cu scopul de a controla epidemia.

El si-a inceput activitatea impreuna cu echipa organizatiei specializata in lupta impotriva Ebola in octombrie si se ocupa de persoane care s-au imbolnavit incepand din iunie.

Citeste si:
Incetarea epidemiei de Ebola in Liberia si Africa de Vest, anuntata...
Incetarea epidemiei de Ebola...

Nancy Writebol este insarcinata cu igiena si dezinfectia tinutelor de protectie purtate de catre membrii personalului care intra si ies din centrul in care sunt izolati bonavii.

Ea este casatorita si are doi copii, a anuntat organizatia.

Virusul Ebola a ucis 660 de persoane de la inceputul epidemiei in Africa de Vest, in urma cu cateva luni, in trei tari, si anume Guineea (314 morti), Sierra Leone (219 morti) si Liberia (127 de morti), potrivit unui bilant prezentat recent de catre OMS.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.