Steagurile de la edificiile publice din Franta sunt coborate in berna luni, timp de trei zile, in semn de doliu pentru victimele zborului AH5017, iar presedintele François Hollande va prezida o noua reuniune de urmarire a situatiei, la Palatul Elysée.

Coborarea in berna a steagurilor a fost decisa sambata de catre presedintele francez, care a participat la o reuniune de trei ore, la Quai d'Orsay, cu apropiati ai celor 54 de pasageri francezi ai avionului Air Algérie care s-a prabusit joi in Mali. Toate cele 118 persoane care se aflau la bord au murit, conform MEDIAFAX.

Seful statului francez urmeaza sa prezideze luni dimineata o reuniune pe tema prabusirii avionului. El se intalneste la ora locala 10.00 (11.00, ora Romaniei), la Palatul Elysée, cu premierul Manuel Valls si ministrii vizati in acest dosar.

In fata familiilor victimelor, Hollande a anuntat ca toate cadavrele victimelor vor fi "aduse in Franta". De asemenea, rudele care doresc acest lucru vor fi insotite, "atunci cand va veni momentul", la locul catastrofei, unde va fi rificata o stela "pentru ca nimeni sa nu uite ca, in acesl loc, au disparut 118 persoane".

Seful statului francez a mai spus sambata ca "o serie de indicii sugereaza ca anumite conditii meteorologice au fost hotaratoare" in prabusire, subliniind ca Franta nu indepparteaza "nicio ipoteza".

Experti care ancheteaza la locul prabusirii si-au continuat activitatea duminica, in zona izolata in care s-a dezintegrat avionul, lasand familiilor celor 118 victime putine sperante cu privire la recuperarea cadavrelor.

Cele doua cutii negre ale avionului Air Algérie au fost transferate duminica la Bamako, capitala Mali si se afla in drum catre Franta.

O cutie neagra a fost recperata vineri de catre armata franceza la locul prabusirii, in zona Gossi, la aproximativ 100 de kilometri de Gao, cel mai important oras din nordul Mali. Cealalta a fost recuperata sambata de catre experti de la Misiunea ONU in Mali MINUSMA.

Citeste si:
Atac armat la o universitate din centrul orașului Praga. 15...
Atac armat la o universitate...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.