30 de experti medico-legisti olandezi se indrepta duminica spre locul unde s-a prabusit avionul malaysian care efectua zborul MH17, in estul Ucrainei, o zona in care confruntarile armate s-au intensificat, au anuntat autoritatile olandeze, relateaza AFP.

"Echipa se asteapta sa soseasca la locul (prabusirii) inainte de pranz", a anuntat Ministerul olandez al Justitiei intr-un comunicat.

Olandezii au putut sa obtina un acces in aceasta zona in urma unui acord intre Organizatia pentru Securitate si Cooperare in Europa si separatisti prorusi, a precizat ministerul, potrivit MEDIAFAX.

Olanda este insarcinata cu procesul de identificare a victimelor si conduce ancheta cu privire la cauzele prabusirii.

Un Boeing 777 apartinand Malaysia Airlines a fost doborat de o racheta, in estul Ucrainei, cu 298 de persoane la bord, intre care 193 de olandezi. Mai multe elemente au determinat Kievul si Occidentul sa arate cu degetul spre separatistii prorusi. Numeroase cadavre au fost aduse deja in Olanda, dar altele se afla in continuare la fata locului.

Activitatea anchetatorilor internationali este complicata de confruntarile armate dintre loialisti si separatisti, care se intensifica, in pofida unui armistitiu fragil in zona in care s-a prabusit avionul.

Expertii care ancheteaza cauzele prabusirii nu au fost inca la fata locului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.