Seful Justitiei de la Teheran Gholamhossein Esmaili a confirmat vineri arestarea corespondentului ziarului The Washington Post (WP) si a sotiei acestuia, de asemenea jurnalista, potrivit agentiei Irna.

"Suntem in faza investigatiei. Cred ca vom putea sa oferim informatii dupa examinarile tehnice si interogatorii", a declarat Gholamhossein Esmaili, fara sa spuna care sunt motivele acestor arestari.

The Washington Post a anuntat joi ca dispune de "informatii credibile" potrivit carora corespondentul sau la Teheran Jason Rezaian, care are dubla cetatenie iraniana si americana, sotia acestuia Yeganeh si doi fotografi au fost arestati marti seara.

"Suntem profund tulburati de aceste informatii si suntem ingrijorati pentru Jason, Yeganeh si ceilalti doi care ar fi fost arestati impreuna cu ei", a declarat Douglas Jehl, redactorul-sef al sectiei internationale a cotidianului american, citat intr-un articol publicat in WP.

Jason Rezaian, in varsta de 38 de ani, aflat in post la Teheran din 2012, este cetatean american si iranian. Autoritatile de la Teheran nu recunosc dubla cetatenie. Sotia sa este iraniana si a depus o cerere in vederea obtinerii rezidentei permanente in Statele Unite. Ea este corespondenta a The National, o publicatie cu sediul in Emiratele Arabe Unite (EAU), potrivit WP.

"Forte de securitate supravegheaza intreaga tara si controleaza activitatile inamicilor", a declarat Esmaili.

"Ele nu vor permite ca tara noastra sa devina un teren pentru activitatile inamicilor si agentilor acestora", a mai spus el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.