Presedintele ucrainean Petro Porosenko a cerut Parlamentului sa nu aprobe demisia premierului Arseni Iateniuk si a Guvernului sau, in cadrul unui vot pe care l-a cerut vineri.

"Insist ca Parlamentul sa se pronunte la 25 iulie" cu privire la aceasta demisie surpriza anuntata cu o zi inainte in urma dezintegrarii coalitiei guvernamentale in Parlament, "votand o motiune de incredere", a subliniat Porosenko, citat de serviciul sau de presa, intr-o scrisoare adresata presedintelui Parlamentului, Oleksandr Turcinov.

"Dizolvarea coalitiei nu este un motiv pentru demisia Guvernului (...) Sper ca emotiile se vor calma si ca sangele rece si simtul responsabilitatii vor prevala si ca intregul Guvern va continua sa lucreze", a subliniat el, potrivit MEDIAFAX.

El le-a cerut, de asemenea, deputatilor sa examineze vineri legile care permit redresarea bugetului, care nu au fost votate joi, acesta fiind unul dintre motivele avansate de Iateniuk pentru a-si justifica demisia.

In asteptarea unui vot in Parlament, Guvernul l-a numit pe vicepremierul pentru regiuni Volodimir Groismann premier interimar.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.