Ucraina este "foarte dezamagita" de decizia Frantei de a-si onora contractul privind livrarea catre Rusia a doua nave de razboi de tip Mistral.

"Problema nu consta in bani, in industrie sau in locuri de munca, ci in valori", a spus Porosenko in cursul unei intrevederi cu deputati ai Parlamentului European, in contextul in care Ucraina este afectata de o insurectie armata prorusa in estul tarii, initiata, potrivit Kievului, de catre Rusia, care furnizeaza arme separatistilor.

Washingtonul si Londra au denuntat decizia Frantei de a livra prima nava, presedintele american, Barack Obama, exprimandu-si regretul ca Parisul nu a procedat la suspendarea contractului.

In trecut, numeroase contracte privind livrarea de armament au fost anulate sau suspendate din cauza unor conflicte.

"Potrivit unei reguli, contractele semnate si platite trebuie onorate", a declarat joi ministrul francez de Externe, citat de MEDIAFAX, Laurent Fabius, raspunzand criticilor britanice si americane, care reproseaza Frantei ca intentioneaza sa livreze un portelicopter de tip Mistral Rusiei, in pofida crizei din Ucraina.

Presedintele francez, François Hollande, a afirmat luni ca prima nava de tip Mistral va fi livrata in octombrie, asa cum s-a prevazut. El a conditionat livrarea celei de-a doua nave de atitudinea Moscovei in criza ucraineana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.