Plecarea a mii de palestinieni din casele lor de la inceputul ofensivei israeliene impotriva Gaza risca sa antreneze o penurie de apa potabila si hrana, potrivit organizatiei neguvernamentale britanice Oxfam.

Peste 120.000 de persoane, in special "femei si copii" si-au parasit propriile locuinte de la inceputul ofensivei israeliene dar nu pot scapa de violente deoarece "frontierele cu Israelul si Egiptul raman inchise", a declarat Oxfam intr-un comunicat publicat miercuri.

"Spitalele si resursele de apa sunt la flux continuu si nevoile cresc de la zi la zi. Oamenii fug ingroziti", a precizat Nishant Pandey, responsabil Oxfam in Israel si in teritoriile ocupate palestiniene, scrie MEDIAFAX.

Reteaua de epurare a fost avariata "si doar jumatate din statiile de epurare functioneaza in Gaza", adauga comunicatul, perturband aprovizionarea cu apa a "peste un milion de persoane". O mare parte a regiunii dens populate care se intinde pe malul Marii Mediterane nu dispune de electricitate decat patru ore pe zi, subliniaza Oxfam.

In pofida atacurilor aeriene, asociatia umanitara a reusit totusi sa aprovizioneze cu apa, cu ajutorul camioanelor, "19.000 de persoane refugiate in scoli, intr-o moschee, o biserica si intr-un spital din Al Shifa", potrivit comunicatului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.