Ministrul irakian al Apararii efectueaza o vizita la Moscova pentru a cere material militar in vederea continuarii luptei impotriva insurgentilor.

"Ministrul Apararii Saadoun al-Doulaïmi a plecat de la Bagdad la Moscova", unde "se va intalni cu ministrul rus al Apararii si alti oficiali pentru a-i presa sa furnizeze Irakului arme, echipamente si avioane militare moderne", a declarat pentru AFP generalul-locotenent Mohammed al-Askari, conform MEDIAFAX.

Ministrul urmeaza sa transmita presedintelui rus Vladimir Putin o scrisoare din partea premierului irakian Nouri al-Maliki.

In scrisoare, al-Maliki ii explica lui Putin "situatia de securitate si politica din Irak si nevoia de a consolida cooperarea militara" intre cele doua tari, a adaugat el.

Bagdadul a primit la sfarsitul lui iunie cinci avioane rusesti Suhoi, pentru a efectua o contraofensiva dupa ce insurgentii au preluat controlul asupra unui vast teritoriu irakian.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.