Rusia sustine ca nu este responsabila de catastrofa aviatica din estul Ucrainei, insa mesajele de condoleante lasate de numerosi rusi la ambasada Olandei din Moscova arata ca acestia considera ca tara lor poarta o parte din responsabilitate.

Avionul MH17 al companiei Malaysia Airlines s-a prabusit joi in estul Ucrainei, cel mai probabil fiind doborat de o racheta lansata de rebelii prorusi. Toate cele 298 de persoane aflate la bord au murit, iar dintre acestea 193 erau cetateni olandezi.

La ambasada Olandei din Moscova, oamenii au lasat flori si jucarii la un memorial improvizat in onoarea victimelor tragediei aviatice. De asemenea, poate fi vazut un desen cu un avion rupt in timpul zborului, insotit de mesajul "copiii nu ar trebui sa moara", scris chiar de mana unui copil. Intr-un alt mesaj se poate citi: "Ne este teama, suntem rusinati, suntem in doliu".

In timp ce pozitia oficiala a Rusiei este ca statul rus nu a avut nici un rol si nu este responsabil de prabusirea avionului, folosirea frazei "Iertati-ne" in mesajele de condoleante de la ambasada Olandei la Moscova este frapanta. Acest mesaj lasa impresia ca oamenii chiar cred ca Rusia poarta o parte din responsabilitate pentru ceea ce se intampla in estul Ucrainei, scrie MEDIAFAX.

"Scuzati-ne, va rugam, daca puteti. Ne pare rau! Rusia, Moscova", scrie intr-un alt mesaj. Este "dificil sa recunosti ca tara noastra ar putea fi implicata in acest accident", a declarat pentru CNN Iuri Iemsanov, un locuitor din Moscova. "Cred ca sunt destule dovezi ca suntem in relatii apropiate cu separatistii din Ucraina. Banuiesc ca este clar ca ii sprijinim furnizandu-le arme si cred ca nu conteaza cine a lansat racheta. Doar pentru ca sprijinim teroristii, suntem implicati", a adaugat el.

"Cred ca trebuie sa existe o investigatie, dar sigur ca multe lucruri sunt intelese deja si probabil am putea sti cine a facut asta", a afirmat sotia acestuia, Marina. O alta femeie, Olga, s-a declarat sigura ca Rusia nu este implicata in tragedia aviatica si ca este necesara o investigatie. "Totusi, si eu as spune «Iertati-ma». Simt acelasi lucru", a precizat ea.

Citeste si:
Explozii puternice la o rafinărie din Krasnodar. Rușii spun că au...
Explozii puternice la o...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.