Un punct de control al armatei ucrainene din regiunea Donetk a fost vizat de un atac sinucigas, in cursul noptii de luni spre marti, a anuntat un purtator de cuvant militar, citat de publicatia Le Monde in editia electronica.

"Un punct de control a fost atacat de un kamikaze care conducea o camioneta incarcata cu explozibil", a precizat purtatorul de cuvant la un post de televiziune ucrainean, fara a oferi alte detalii privind consecintele acestui incident.

Daca informatia se confirma, ar fi vorba despre primul atac sinucigas comis in cursul razboiului dintre armata ucraineana si separatistii prorusi.

De mai multe luni, armata efectueaza o "operatiune antiterorista" pentru a relua controlul asupra unor zone din estul tarii. Luni, orasul Donetk, controlat de separatisti dar inconjurat de fortele loialiste, a fost vizat de bombardamente atribuite unor "grupari auto-organizate".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.