Obama si omologul sau polonez Bronislaw Komorowski au discutat luni despre "importanta de a creste cheltuielile pentru aparare" ale membrilor europeni ai NATO.

Comunicatul vine sa puncteze discutia pe care au avut-o cei doi sefi de stat privind prabusirea avionului Malaysia Airlines.

"In aceasta dupa-amiaza, presedintele Obama a vorbit cu presedintele polonez Komorowski despre situatia din Ucraina si summitul NATO care va avea loc in curand in Tara Galilor", afirma comunicatul, citat de MEDIAFAX.

Cei doi presedinti au convenit asupra importantei pentru tarile europene membre NATO de a creste cheltuielile militare, precum si asupra importantei de a contribui credibil si la scara organzatiei la tentativele de conciliere in Europa Centrala si de Est, precizeaza comunicatul.

"Cei doi lideri au subliniat, de asemnea, necesitatea unei solidaritati transatlantice in ceea ce priveste tragica prabusire a avionului Malaysia Airlines si tentativele rusesti de destabilizare a Ucrainei", arata textul.

Comunicatul Casei Albe a fost publicat cu o zi inainte de reuniunea a noua lideri ai tarilor membre NATO, marti, la Varsovia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.