Franta va trimite doi experti in Ucraina si a propus mijloacele sale tehnice, pentru a participa la ancheta cu privire la circumstantele prabusirii, joi seara, a avionului malaysian, doborat probabil de o racheta, a anuntat vineri Guvernul francez.

"Biroul de Ancheta si Analiza (BEA) pentru Securitatea aviatiei civile a desemnat doi experti care sunt pregatiti sa participe la o ancheta internationala", anunta intr-un comunicat comun ministrul de Externe Laurent Fabius si secretarul de Stat al Transporturilor Fredéric Cuvillier.

"BEA este dispus sa puna la dispozitia anchetei mijloacele tehnice ale laboratorului sau, in special pentru a descifra inregistrarile zborului (cutiile negre)", adauga ei conform MEDIAFAX.

Anterior, Statele Unite si Olanda au anuntat ca trimit in Ucraina echipe de anchetatori. La locul accidentului se deplaseaza, de asemenea, ministrul olandez de Externe.

"Voi incerca sa obtin acces in zona (unde s-a prabusit avionul), pentru ca expertii sa-si poata desfasura ancheta", a declarat seful diplomatiei olandeze, Frans Timmermans.

El a subliniat importanta unei anchete internationale independente, adaugand ca nu exclude posibilitatea de a initia negocieri cu rebelii prorusi din estul Ucrainei.

Avionul Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines s-a prabusit joi intr-o zona din Ucraina aflata sub controlul insurgentilor prorusi, accidentul soldandu-se cu 298 de morti, dintre care cel putin 154 de olandezi.

Autoritatile de la Kiev si separatistii prorusi se acuza reciproc de doborarea avionului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.