Presedintele american Barack Obama a discutat la telefon, vineri seara, cu premierul britanic David Cameron si cancelarul german Angela Merkel despre posibilitatea de a impune noi sanctiuni contra Rusiei.

Potrivit Casei Albe, Obama si Cameron au vorbit, in special, despre impunerea unor noi sanctiuni contra Moscovei, daca aceasta "nu va lua masuri pentru detensionarea situatiei in estul Ucrainei", unde in regiunea aflata sub controlul separatistilor s-a prabusit avionul Boeing 777, scrie NBC News, conform MEDIAFAX.

In cursul unei alte discutii, Merkel si Obama au "subliniat ca Moscova, fara indoiala, poarta intreaga raspundere pentru negarea faptului ca separatistii din estul Ucrainei continua sa primeasca arme grele din partea Rusiei", informeaza comunicatul.

"Presedintele si cancelarul german au analizat actiunile intreprinse de Statele Unite si Germania la data de 16 iulie impotriva unor indivizi si entitati din Rusia, care continua sa joace un rol activ in destabilizarea Ucrainei", a anuntat Casa Alba intr-un comunicat.

Discutiile dintre Obama, Merkel si Cameron au loc in contextul prabusirii avionului Boeing 777, joi seara, intr-o zona din Ucraina aflata sub controlul insurgentilor prorusi, accidentul soldandu-se cu 298 de morti.

Oficiali americani au apreciat ca avionul malaysian a fost probabil doborat cu o racheta Buk SA-11 lansata de separatisti.

Reuniti miercuri la Bruxelles, liderii europeni au decis inghetarea programelor desfasurate in Rusia de Banca Europeana de Investitii (BEI) si de Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), potrivit unor surse diplomatice.

In acelasi timp, SUA au extins sanctiunile impotriva Rusiei, adaugand pe "lista neagra" mai multe banci si companii ruse, intre care gigantul petrolier rus Rosneft, banca Gazprom - Gazprombank, banca publica rusa VEB, din conducerea careia face parte si premierul rus Dmitri Medvedev.

Citeste si:
Fostul preşedinte american, Barack Obama, a fost depistat pozitiv...
Fostul preşedinte american...

Sanctiunile UE vizeaza, de asemenea, "entitati", inclusiv ruse, acuzate ca sustin "material sau financiar" actiuni care ameninta sau submineaza suveranitatea Ucrainei, insa lista finala urmeaza sa fie stabilita pana la sfarsitul lunii iulie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.