Niciun sistem de rachete Buk sau alte echipamente militare ale fortelor armate ruse nu a trecut frontiera ruso-ucraineana, a declarat vineri seara un reprezentant al Ministerului rus al Apararii, dupa prabusirea avionul Boeing 777 in estul Ucrainei, relateaza agentia RIA Novosti, conform MEDIAFAX.

Este imposibil sa faci acest lucru pe ascuns", a declarat el, denuntand informatii potrivit carora autoritatile de la Kiev au retinut doi specialisti, cetateni rusi, care ar fi fost insarcinati cu "corectarea traiectoriei rachetelor Buk".

"Va amintim ca acest tip de specialisti sunt folositi doar pentru sistemele de arme ale caror obiective sunt situate la sol", a adaugat oficialul rus.

Anterior, ambasadorul Statelor Unite la ONU, Samantha Power, a declarat ca avionul malaysian prabusit in estul Ucrainei probabil a fost doborat cu o racheta sol-aer de tip Buk SA-11, lansata dintr-o zona aflata sub controlul separatistilor prorusi.

La randul lor, separatistii au afirmat ca "armele noastre nu bat mai sus de 4.000 de metri, nu avem (rachete) Buk, absolut niciuna".

Avionul Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines s-a prabusit joi intr-o zona din Ucraina aflata sub controlul insurgentilor prorusi, accidentul soldandu-se cu 298 de morti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.