Israelul efectueaza de zece zile raiduri aeriene asupra pozitiilor miscarii islamiste Hamas din Fasia Gaza, ca reactie la asasinarea a trei adolescenti israelieni si la atacurile cu rachete palestiniene.

Ministrul israelian de Externe, Avigdor Lieberman, a negat informatiile privind ajungerea la un acord de incetare a focului intre Israel si Hamas.

"Relatarile despre incetarea focului sunt departe de a reprezenta realitatea, am vorbit cu premierul si, din cate am aflat, sunt incorecte", a spus Lieberman.

Potrivit unor surse citate de BBC, Israelul a ajuns la un acord de incetare a focului cu miscarea palestiniana Hamas, armistitiul urmand sa intre in vigoare vineri, scrie MEDIAFAX.

Acordul de incetare a focului, mediat de Egipt, ar urma sa intre in vigoare vineri la ora 6.00 dimineata (6.00, ora Romaniei), precizeaza BBC. "S-a ajuns la un acord de incetare a focului. Cred ca ora este 6.00, vineri", a declarat un oficial israelian sub protectia anonimatului.

Israelul efectueaza de zece zile raiduri aeriene asupra pozitiilor miscarii islamiste Hamas din Fasia Gaza, ca reactie la asasinarea a trei adolescenti israelieni si la atacurile cu rachete palestiniene. Bilantul confruntarilor este de circa 200 de morti de partea palestiniana si un mort in Israel.

Un reprezentant al miscarii palestiniene Hamas a negat joi existenta unui acord privind un armistitiu cu Israelul, la scurt timp dupa ce un oficial israelian a anuntat incetarea ostilitatilor incepand de vineri, de la ora 3.00 GMT (6.00, ora Romaniei), relateaza AFP.

"Informatiile privind un acord de incetare a ostilitatilor sunt inexacte. Eforturi sunt in curs, dar nu exista un acord pentru moment", a declarat pentru AFP purtatorul de cuvant al Hamas, Sami Abou Zouhri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.