O actrita americana a fost condamnata la 18 ani de inchisoare, miercuri, in statul Texas, dupa ce a trimis scrisori otravite cu ricina presedintelui Obama, primarului orasului New York si unui important militant care sustine un regim mai strict al armelor de foc.

Shannon Guess Richardson, o actrita texana in varsta de 35 de ani, arestata in urma cu un an, si-a recunoscut vinovatia in decembrie, in momentul in care a fost acuzata pentru posesie de ricina, o otrava pe care dorea "sa o utilizeze ca o arma".

Ea a fost acuzata apoi ca a trimis trei scrisori continand ricina si amenintari presedintelui Statelor Unite, primarului din New York Michael Bloomberg si fostului presedinte al comitetului contra armelor de foc ilegale Mark Glaze. Actrita a fost condamnata la 216 luni de inchisoare si o amenda de peste 367.000 de dolari, potrivit unor documente judiciare.

Shannon Guess Richardson a efectuat mai multe cumparaturi online in aprilie si mai 2013 ce vizau produse destinate producerii de ricina, o substanta letala daca este ingerata, inhalata sau injectata si impotriva careia nu exista un antidot.

Ea a introdus apoi ricina in scrisorile cu amenintari adresate lui Barack Obama, primarului din New York si militantului Mark Glaze, pe care le-a trimis dintr-un oficiu postal din New Boston, statul Texas, pe 20 mai.

Pe 30 mai, actrita s-a predat intr-un comisariat de politie din Shreveport, in statul Louisiana, unde a spus ca sotul ei era vinovat de expedierea acelor scrisori cu ricina.

"Dreptul de a purta arme de foc este dreptul meu constitutional, acordat de Dumnezeu, si imi voi exercita acest drept pana la moarte. Ceea ce se afla in scrisoare nu inseamna nimic in raport cu ceea ce am prevazut pentru voi", spunea actrita in scrisoarea adresata lui Michael Bloomberg, afirmand ca va ucide, cu un glont tras direct in cap, orice persoana care ar veni in fata casei sale pentru a o aresta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.