Trei obuze de mortier lansate din Fasia Gaza au ajuns pe teritoriul israelian, joi, in pofida unui scurt armistitiu umanitar care ar fi trebuit sa dureze pana la ora 12.00 GMT (15.00 ora Romaniei), a anuntat armata israeliana.

"In timp ce Tsahal (armata israeliana) nu trage, trei obuze de mortier au fost lansate din Gaza inspre (districtul municipal) Eshkol", a anuntat armata care intr-o prima faza a vorbit despre rachete.

Anterior, armata israeliana si miscarea palestiniana Hamas confirmasera ca si-au incetat atacurile joi, la ora 7.00 GMT (10.00, ora Romaniei), intr-un armistitiu "umanitar" de cinci ore, solicitat de ONU.

La cererea ONU, armata israeliana a anuntat pe contul sau de Twitter ca "isi suspenda atacurile de la ora locala 10.00 pana la ora 15.00 (10.00-15.00, ora Romaniei), in cadrul unui armistitiu umanitar". Armata a avertizat insa ca daca miscarea Hamas, aflata la putere in Fasia Gaza, incalca acest armistitiu, va riposta.

De cealalta parte, purtatorul de cuvant al miscarii islamiste din Gaza, Mouchir al-Masri, a afirmat ca "toate factiunile, inclusiv Hamas, respecta o incetare a operatiunilor de rezistenta asa cum au anuntat".

Armata israeliana si miscarea palestiniana Hamas au confirmat ca si-au incetat atacurile joi, la ora 7.00 GMT (10.00, ora Romaniei), intr-un armistitiu "umanitar" de cinci ore.

Chiar inainte de intrarea in vigoare a acestui armistitiu, Israelul a anuntat ca a dejucat atacul unui commando printr-un tunel dinspre Gaza si a fost vizat de rachete palestiniene, in timp ce patru palestinieni au fost ucisi in raiduri asupra enclavei.

In momentul in care presedintele palestinian, Mahmoud Abbas, isi continua intrevederile la Cairo pentru solutionarea conflictului, presedintele american, Barack Obama, si-a exprimat "tristetea imensa" pentru moartea unor civili in Fasia Gaza, apreciind insa ca Israelul are "dreptul sa se apere in fata rachetelor care ii terorizeaza" populatia.

De la inceputul ofensivei israeliene "Limita Protectoare", pe 8 iulie, in Fasia Gaza, menita sa puna capat tirurilor de rachete, 230 de palestinieni au fost ucisi si aproape 1.700 raniti, in mare parte civili.

Citeste si:
Israel anunță că eliberarea celor 50 de ostatici din Fâșia Gaza...
Israel anunță că eliberarea...

Dintre victimele de miercuri, patru copii palestinieni au fost ucisi intr-un bombardament asupra unei colibe pescaresti situata pe o plaja din Gaza, iar armata a anuntat ca va ancheta acest "incident tragic", precizand ca tintele erau membri Hamas.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.