Petro Porosenko a salutat joi noile sanctiuni decise impotriva Rusiei de liderii UE si a apreciat ca acestea reprezinta "un pas important in sustinerea suveranitatii, integritatii teritoriale si independentei Ucrainei".

"Europa a dat dovada de solidaritate cu Ucraina", a scris presedintele Porosenko pe pagina sa de Facebook.

"Dialogul nostru continuu a adus rezultate. Asteptam rezolutia Parlamentului European", a adaugat Porosenko, referindu-se la ofensiva diplomatica a Ucrainei pentru obtinerea unui sprijin ferm al UE in fata Rusiei, acuzata ca-i sustine pe separatistii din est.

Presedintele ucrainean nu a comentat insa sanctiunile americane impotriva Rusiei, anuntate miercuri seara, care par mult mai dure decat masurile europene.

Parlamentul European urmeaza sa-si exprime joi, intr-o rezolutie, sprijinul pentru Kiev si, de asemenea, va solicita Moscovei "sa nu ameninte Ucraina cu o invazie militara si sa se abtina de la sustinerea gruparilor armate ilegale", potrivit unui proiect de document postat pe site-ul PE.

Reuniti miercuri la Bruxelles, liderii europeni au decis inghetarea programelor desfasurate in Rusia de Banca Europeana de Investitii (BEI) si de Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), potrivit unor surse diplomatice.

In acelasi timp, SUA au extins sanctiunile impotriva Rusiei, adaugand pe "lista neagra" mai multe banci si companii ruse, intre care gigantul petrolier rus Rosneft, banca Gazprom - Gazprombank, banca publica rusa VEB, din conducerea careia face parte si premierul rus Dmitri Medvedev.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.