Dick Cheney, fostul vicepreseditne american, considera ca actualul sef al statului, Barack Obama, este cel mai slab presedinte pe care l-a vazut, insa nu sustine apelurile in vederea lansarii unei proceduri de impeachment impotriva acestuia.

"Cred ca este cel mai slab presedinte din viata mea. Sunt in total dezacord cu el. Consider ca face foarte multe lucruri gresite", a declarat Cheney marti, in cadrul unei emisiuni la postul de televiziune CNN.

Republicanul a facut aceste remarci critice cand a fost intrebat despre apelul fostului candidat la postul de vicepresedinte, Sarah Palin, in vederea lansarii unei proceduri de impeachment impotriva lui Obama. El a salutat insa procesul deschis de John Boehner, presedintele Camerei Reprezentantilor, impotriva sefului statului.

"Nu sunt pregatit in acest moment sa cer procedura de impeachment impotriva presedintelui", a precizat Cheney. "Ma bucur ca republicanii din Camera (Reprezentantilor) il provoaca, cel putin la nivel juridic, dar cred ca acest lucru ar distrage atentia. Cum a fost la procedura de impeachment impotriva lui Bill Clinton - toata lumea se putea bucura de o confruntare majora, dar nu se ajungea nicaieri", a subliniat el.

In cadrul aceluiasi interviu, Cheney a indicat de asemenea ca nu este un admirator al fostului presedinte Jimmy Carter, un democrat ca si Obama. "Jimmy Carter ar fi putut fi un presedinte mai bun decat Barack Obama si nu credeam ca am sa spun asta vreodata", a precizat Dick Cheney.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.