Presedintele ucrainean, Petro Porosenko, a apreciat marti ca poporul ucrainean ca poporul Ucrainei "a platit un pret foarte mare" pentru orientarea sa europeana si va apara dreptul de a urma aceasta cale.

In cursul unei intalniri cu ministrii de Externe din Polonia, Lituania si Islanda, Porosenko a subliniat ca "in prezent, este vorba atat de securitatea Ucrainei, cat si de cea a intregii Europe", anunta presedintia ucraineana, citat de MEDIAFAX.

"Cum pot fi acceptate atacurile din partea Rusiei asupra populatiei pasnice, anexarea Crimeei si doborarea avioanelor noastre? Este inacceptabil", a afirmat el, mentionand ca "de pe teritoriul rus continua sa soseasca insurgenti si armament".

"Ucraina conteaza pe sustinerea Uniunii Europene. Aceste zile sunt hotaratoare pentru istoria Ucrainei. Aceasta este lupta reala pentru independenta", a declarat Porosenko.

De asemenea, presedintele a transmis multumiri Romaniei, Lituaniei si Letoniei pentru ratificarea Acordului de Asociere intre Ucraina si Uniunea Europeana.

"Am trecut Rubiconul si niciodata nu vom reveni la trecutul sovietic", a afirmat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.