Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, avertizeaza miscarea Hamas ca, daca va respinge armistitiul propus de Egipt si va continua atacurile cu rachete, armata israeliana va extinde operatiunile in Fasia Gaza.

"Daca miscarea Hamas nu accepta propunerea Egiptului, cum se intampla acum, Israelul va avea toata legitimitatea internationala pentru a extinde operatiunile militare in scopul instituirii calmului", a afirmat Netanyahu dupa intrevederea pe care a avut-o cu ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier.

"Timp de o saptamana, am lovit foarte puternic miscarea Hamas si alte organizatii teroriste. In plus, am blocat tentativele de atacare a poporului israelian", a adaugat Netanyahu.

"Am raspuns propunerii egiptene de a oferi oportunitatea demilitarizarii Fasiei Gaza", a subliniat Benjamin Netanyahu, precizand ca Hamas are rachete si tuneluri. Guvernul israelian a aprobat marti planul de incetare a focului propus de Egipt, insa miscarea islamista Hamas a respins acest armistitiu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.