David Cameron a anuntat o investitie in valoare de 1,1 miliarde de lire sterline (1,38 miliarde euro) pentru consolidarea capacitatilor armatei in fata amenintarilor unor "inamici invizibili", inclusiv teroristi sau membri ai retelelor de criminalitate informatica.

"Vom echipa armata pentru conflictele din acest secol (...) Inamicul poate fi vizibil sau invizibil", a declarat premierul David Cameron, intr-un editorial publicat in cotidianul Daily Telegraph, urmat de un anunt oficial facut la Salonul de aeronautica de la Farnborough.

"Comploturile teroriste planificate la mii de kilometri ameninta sa provoace pagube pe strazile noastre. Cand tarile fragile, unde nu exista stat de drept, se dezintegreaza, fluxurile migratorii ne pot afecta", a avertizat liderul conservator.

Din suma de 1,1 miliarde de lire sterline anuntata de premierul britanic, 800 de lire vor fi destinate sistemului ISTAR (Intelligence, Surveillance, Target Acquisition and Reconnaissance) menit sa consolideze capacitatea fortelor speciale drept raspuns la amenintarile teroriste si luarile de ostatici, a precizat Downing Street, intr-un comunicat. Alte 300 de milioane de lire sterline vor fi investite in special in achizitionarea unui nou radar pentru avionul de vanatoare Eurofighter Typhoon si a unui spargator de gheata HMS Protector.

In vederea consolidarii industriei de aparare din Marea Britanie, premierul David Cameron a anuntat, de asemenea, infiintarea la Farnborough a unui centru de solutii de aparare menit sa reuneasca reprezentantii industriei, cu sustinerea Guvernului, pentru "dezvoltarea unor noi tehnologii de aparare".

In acelasi timp, un centru de sisteme maritime va fi instalat la Portsmouth, in sud, pentru o investitie de 4 milioane de lire sterline, in vederea dezvoltarii unor tehnologii pentru nave fara pilot sau submarine.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.