Liga Araba a cerut, luni, comunitatii internationale sa apere Fasia Gaza, unde ofensiva aviatiei israeliene s-a soldat in sapte zile cu moartea a peste 170 de palestinieni.

Apelul Ligii Arabe intervine in conditiile in care o reuniune de urgenta a ministrilor de Externe din tarile arabe este programata luni seara la Cairo, in vederea stabilirii unei pozitii comune a statelor din regiune. Violentele continua in teritoriile palestiniene, unde armata israeliana a desfasurat noi raiduri, in urma tirurilor cu racheta lansate de miscarea palestiniana Hamas.

Intr-un text preliminar, care va fi discutat de ministrii de Externe ai statelor din regiune, Liga Araba solicita "actiuni rapide pentru incetarea imediata a agresiunii israeliene in Gaza si pentru protejarea palestinienilor".

"Comunitatea internationala nu poate ramane tacuta in fata raidurilor israeliene in Fasia Gaza si trebuie sa intervina prin intermediul institutiilor legale si umanitare pentru a proteja poporul palestinian", afirma textul.

Presedintele palestinian Mahmoud Abbas a cerut duminica ONU sa plaseze oficial statul Palestina "sub protectia internationala".

Israelul continua raidurile aeriene in Fasia Gaza, insa nu a pus deocamdata in aplicare amenintarea cu interventia terestra, in conditiile in care apelurile internationale in vederea unui armistitiu raman fara efect in cea de-a saptea zi a ofensivei care vizeaza oprirea tirurilor cu racheta lansate de Hamas spre sudul Israelului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.