Ofiteri militari rusi lupta in estul Ucrainei alaturi de insurgentii separatisti, rebelii utilizand si un nou sistem rus de rachete, acuza presedintele ucrainean, Petro Porosenko.

"In ultimele trei zile, un nou sistem rus de rachete a fost utilizat impotriva fortelor armate ucrainene", a declarat Porosenko.

"Au fost confirmate informatiile ca ofiteri militari rusi participa la operatiuni militare impotriva trupelor ucrainene", a subliniat Porosenko.

Serviciile de securitate ucrainene au reusit sa deblocheze duminica, in urma unor lupte intense, aeroportul din Lugansk, unul dintre orasele importante din estul tarii aflate sub controlul separatistilor prorusi.

Moscova a avertizat ca analizeaza posibilitatea unor "atacuri punctuale" pe teritoriul ucrainean, dupa ce un obuz lansat de armata ucraineana a provocat moartea unei persoane pe teritoriul Rusiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.