Sapte cutremure s-au inregistrat sambata si duminica in statul american Oklahoma, potrivit Institutului de Geologie din Statele Unite (USGS).

Acestea au fost suficient de puternice pentru a cauza crapaturi in fundatiile cladirilor sau caderea obiectelor de pe rafturi, dar nu si pentru a provoca prabusirea unor imobile. Cel mai puternic seism a avut magnitudinea de 4,3 si s-a produs in apropiere de Langston, fiind resimtit in tot comitatul Logan, potrivit USGS. Sambata nu existau informatii privind eventuale victime sau pagube, a relatat postul local de stiri News9.

Cele patru seisme inregistrate sambata au fost relativ superficiale, avand hipocentrul la cel mult opt kilometri, conform meteorologului Chad Myers de la CNN. Conform postului de televiziune KOCO, cele trei cutremure inregistrate duminica s-au produs in apropiere de Langston, unul dintre ele avand magnitudinea 4.

Statul Oklahoma a depasit California luna trecuta in ceea ce priveste numarul de cutremure. Din 1978 pana in 2008, Oklahoma era afectat, in medie, de doua seisme cu magnitudinea de 3 grade sau mai mare. Pana la 19 iunie 2014, in acest stat s-au produs 207 cutremure, in timp ce California a inregistrat 140 de miscari telurice pana la 16 iunie.

Potrivit lui Myers, fracturarea hidraulica ar fi putut avea un rol in producerea acestor seisme, dar nu se poate sti sigur pana cand USGS si institutul geologic local nu isi prezinta concluziile privind cauza acestor fenomene.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.