Papa Francisc a promis "solutii" pentru problema celibatului preotilor, dar subliniind ca "acest lucru va fi durata" si fara sa ofere detalii, intr-un interviu publicat duminica de cotidianului italian La Repubblica.

La intrebarea daca preotii catolici ar putea primi autorizatia, la un moment dat, de a se casatori, papa a amintit ca celibatul preotilor a fost instituit la 900 de ani dupa moartea lui Iisus Hristos si ca preotii se pot casatori in unele Biserici Orientale sub tutela Vaticanului.

"Este intr-adevar o problema, dar nu este una majora. Va dura, dar sunt solutii si eu le voi gasi", a declarat el, fara sa ofere detalii.

In interviu, papa a condamnat, de asemenea, violentele sexuale impotriva copiilor, care implica 2 la suta din cler - preoti si "chiar episcopi si cardinali", citand cifrele oferite de serviciile sale.

Interviul este al treilea dintr-o serie acordata de papa fondatorului cotidianului de stanga La Repubblica, Eugenio Scalfari, in varsta de 90 de ani, jurnalist si intelectual ateu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.