Numele principalilor responsabili din republicile autoproclamate Donetk si Lugansk au fost adaugate sambata de Uniunea Europeana pe lista personalitatilor ucrainene proruse sanctionate pentru implicarea lor in conflictul ucrainean, relateaza AFP.

Aleksandr Borodai, "premierul Republicii Populare Donetk", capitala regiunii separatiste proruse din estul tarii, este principala personalitate dintre cele 11 nume adaugate pe lista si dezvaluite de Jurnalul Oficial al UE, sambata, scrie MEDIAFAX.

Decizia de a adauga aceste nume a fost oficializata vineri de ambasadorii celor 28 de state membre UE la Bruxelles. Ele se adauga celor 61 de oficiali rusi sau ucraineni deja sanctionati prin inghetarea averilor in UE si interzicerea vizelor, "pentru ca au comis acte ce compromit integritatea teritoriala, suveranitatea si independenta Ucrainei".

In afara de Borodai, sunt vizati "ministrul Securitatii" RPD, Aleksandr Hodakovski, "vicepremierul" Aleksandr Aleksandrovici si "ministrul Informatiei" Aleksandr Hriakov, acesta din urma fiind prezentat ca "responsabilul de activitati de propaganda proseparatiste" la Donetk.

UE a decis, in plus, sa il sanctioneze pe "presedintele Consiliului Suprem al Republicii Populare Lugansk", Aleksei Kariakin, si pe "ministrii" de Interne si al Apararii din acest oras din estul Ucrainei.

Lista il include, de asemenea, pe Nikolai Kozitin, prezentat drept "comandantul fortelor cazace" acuzate ca lupta "impotriva fortelor guvernamentale ucrainene", potrivit UE.

Intensificarea limitata a sanctiunilor europene are loc in timp ce luptele continua in apropiere de Donetk si Lugansk.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.