Confruntari armate cu artilerie grea au loc vineri in apropierea aeroportului din Donetk, bastion al regiunii separatiste proruse, incercuita de trupele ucrainene.

"Noaptea de joi spre vineri a fost agitata, au avut loc confruntari cu artilerie grea. Locuitorii din mai multe cartiere au auzit un avion zburand la joasa altitudine, iar martori au observat pe principalele artere din oras echipamente militare", a anuntat, intr-un comunicat, primaria din Donetk.

Potrivit AFP, la gara din Donetk aproape 200 de persoane se aflau la cozi in fata ghiseelor pentru a cumpara bilete, incercand sa fuga din calea luptelor. De altfel, din zona garii puteau fi auzite vineri dimineata schimburi de focuri provenind de la aeroport, insotite de survolul unui avion si tiruri antieriene, potrivit jurnalistului AFP.

Fortele Kievului au lansat vineri un violent atac impotriva insurgentilor prorusi la vest de Donetk si, de asemenea, au ocupat pozitii in partea de sud a orasului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.