Cel mai mare aeroport international din Venezuela, Maiquetia din Caracas, a introdus o taxa de 127 de bolivari (20 de dolari) pentru dreptul de a inhala aer curat.

Aceasta suma ar urma sa acopere costurile unui sistem nou-instalat care foloseste ozon pentru purificarea sistemului de aer conditionat al cladirii. Un comunicat al Ministerului Apelor si Transportului Aerian sustine ca acesta este primul aeroport din America de Sud si din Caraibe care foloseste aceasta tehnologie, menita sa elimine inmultirea bacteriilor pentru a "proteja sanatatea calatorilor" si sa asigure dezodorizarea si igienizarea cladirii.

Masura a generat insa revolta dar si comentarii pline de umor pe retelele de socializare.

Prezentatorul de radio Daniel Martinez a scris pe Twitter: "Imi puteti explica chestia cu ozonul in Maiquetia? Toaletele nu au apa, aerul conditionat este stricat, sunt caini vagabonzi in interiorul aeroportului, dar este ozon?".

"In curand vom fi taxati pentru «gaz bun»", a scris o alta persoana pe Twitter, intr-o referire la gazele lacrimogene folosite de politie deseori impotriva protestatarilor opozitiei. Site-ul satiric El Chiguire Bipolar a titrat: "Aeroportul Maiquetia dezvaluie un robot care te rastoarna cu picioarele in sus si iti ia banii".

Unii venezueleni isi exprima temerile ca aceasta taxa ar putea sfarsi prin a deveni o noua sursa de coruptie. Altii o vad ca pe o dovada a faptului ca aeroportul a ramas fara bani. Cele mai multe companii aeriene internationale si-au redus numarul de zboruri catre aceasta tara din cauza disputei financiare cu Guvernul venezuelean.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.