Centrul taifunul Neoguri a ajuns pe Kyushu, una dintre cele patru insule principale care formeaza arhipelagul nipon, a anuntat Agentia meteorologica nationala.

"Taifunul a ajuns chiar cu putin timp inainte de ora locala 07.00 (01.00, ora Romaniei)" pe coasta prefecturii Kagoshima, pe insula Kyushu, la o mie de kilometri sud-vest de Tokyo, a precizat un purtator de cuvant al AFP.

Partile de sud-vest si nord-est ale Japoniei sunt vizate de avertizari sau alerte de ploi puternice, rafale violente de vant, valuri gigantice si urcarea nivelului marii, care afecteaza deja zone din Okinawa, in sudul arhipelagului nipon.

Neoguri, care a afectat deja partea de sud a Japoniei, a provocat moartea a patru persoane si aproximativ 40 de raniti.

Taifunul a slabit in intensitate in ultimele 24 de ore, cu rafale de vant, joi dimineata, de 130 de kilometri pe ora, insa a adus cantitati insemnate de apa in numai cateva zile ce ar putea provoca producerea unor alunecari de teren in numeroase zone unde cursurile de apa au depasit deja nivelul de alerta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.