Coreea de Nord a protestat pe langa ONU fata de un film american, "The Interview", care pune in scena o tentativa de asasinare a liderului nord-coreean Kim Jong-un, si a cerut Washingtonului sa interzica lansarea filmului.

Intr-o scrisoare trimisa secretarului general al Natiunilor Unite Ban Ki-moon si facuta publica miercuri, ambasadorul nord-coreean la ONU Ja Song-nam apreciaza "ca permiterea producerii si distribuirii unui astfel de film care trateaza asasinarea unui sef de stat in exercitiu trebuie considerata un sprijin flagrant al terorismului, dar si un act de razboi".

"Scenariul implica insultarea si asasinarea conducerii supreme a Republicii Democratice Coreea", se arata in scrisoare, care solicita "ca autoritatile americane sa ia imediat masurile adecvate pentru interzicerea producerii si distribuirii" acestui film.

Misiunea nord-coreeana ii solicita lui Ban Ki-moon sa permita ca aceasta scrisoare sa circule "in calitate de document oficial al Adunarii Generale si Consiliului de Securitate".

In "The Interview", care urmeaza sa fie lansat in octombrie pe ecranele americane, doi animatori americani de televiziune sunt recrutati de CIA pentru asasinarea lui Kim Jong-un sub acoperirea unui interviu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.