Tanarul lider nord-coreean Kim Jong-un a prezidat, marti, schiopatand reuniunea gigantica din Phenian organizata in memoria bunicului sau Kim Il-sung.

Ceremonia, difuzata in direct la televiziunea nord-coreeana, il arata pe tanarul lider intrand in vastul hol de conferinta. Mii de oficiali ai partidului si ai armatei s-au ridicat pentru a-l aplauda pe Kim Jong-un.

In aceste imagini, tanarul in varsta de aproximativ 30 de ani, pare sa schiopateze in timp ce se indreapta spre locul sau. Cand a parasit ceremonia, camerele de luat vederi nu au intarziat asupra siluetei sale, informeaza MEDIAFAX.

Un portret gigantic al primului lider al Coreei de Nord, inconjurat de drapele rosii, troneaza pe peretele tribunei. Kim Jong-un nu a luat cuvantul in timpul ceremoniei.

Nu se stiu motivele pentru care liderul nord-coreean schiopateaza. Orice indiciu despre elita care conduce de la Phenian este examinat cu atentie de expertii in Coreea de Nord, una dintre cele mai inchise, mai secrete si mai imprevizibile tari din lume.

Kim Il-sung a condus Coreea de Nord din 1948 pana la moartea sa, la 8 iulie 1994. Fiul sau, Kim Jong-il, i-a succedat. La moartea sa, in decembrie 2011, puterea i-a fost transferata nepotului sau, Kim Jong-un.

Dinastia Kim, care conduce tara cu mana de fier, este singura dinastie comunista din lume.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.