Papa Francisc s-a intalnit luni dimineata, pentru prima data, cu un grup de sase victime ale unor preoti pedofili, a anuntat Sfantul Scaun.

Aceste victime - doua din Germania, doua din Marea Britanie si doua din Irlanda - au fost primite de catre Jorge Mario Bergoglio la resedinta Sfanta Marta, unde locuieste de cand a fost ales Papa in martie 2013. Inainte de intalnire a fost oficiata o slujba in Capela Papei.

Aceasta intalnire, intr-un format privat, pe care Papa-insusi a anuntat-o la sfarsitul lui mai, a fost foarte asteptata, asociatii ale victimelor exprimandu-si nemultumirea fata de faptul ca nu a avut loc mai devreme si apreciind ca Varicanul nu depune eforturi suficiente in lupta impotriva flagelului pedofiliei.

Papa a anuntat in mai multe randuri o "toleranta zero" si vointa de a impune "sanctiuni foarte dure", comparand orice preot care abuzeaza de un copil cu cineva care comite cel mai rau sacrilegiu religios, si anume "o slujba neagra". El a creat o comisie de experti pentru protectia copiilor in cadrul institutiilor Bisericii Catolice.

Aceasta intalnire cu victimele, dupa cele la care fostul Papa Benedict al XVI-lea a participat in cursul mai multor vizite, a avut loc pentru prima data la Vatican.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.