Unsprezece persoane au murit, iar una fost ranita intr-un accident aviatic produs sambata in apropiere de Czestochowa, in sudul Poloniei, a anuntat pentru AFP o purtatoare de cuvant a serviciilor de salvare.

"Douasprezece persoane se aflau la bordul avionului. Una singura a supravietuit si a fost transportata la spital in stare grava", a declarat pentru AFP Justyna Sochacka.

Avionul, un Piper Navajo, apartinea unei scoli de parasutism. Potrivit martorilor, avionul a suferit modificari pentru a putea fi folosit la antrenemente de parasutism.

El a decolat la ora locala 16.00 (17.00, ora Romaniei) de pe aeroportul Rudniki, in apropiere de Czestochowa, cu 11 parasutisti si pilotul la bord, potrivit unor martori citati de agentia de presa PAP.

"Avionul venea dinspre sud si motorul sau facea un zgomot ciudat", a declarat Barbara Minczykiewicz, o locuitoare din Topolow, unde avionul a cazut, citata pe site-ul de Internet al cotidianului Gazeta Wyborcza.

"El se afla foarte aproape de case, foarte jos. S-a inclinat pe o aripa, dupa care a cazut si a luat foc", a adaugat ea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.